Trio döms till fängelse för människorov – tvingade in offret i bil

Uppdaterad
Publicerad

Tre män bosatta på olika orter i Västmanlands län döms till flera års fängelse efter att på olika sätt varit delaktiga i bortförandet av en annan man i Västerås i november förra året. De tvingade in offret i en bil för att sedan hålla honom fången i åtta timmar.

Väl inne i bilen placerade de målsäganden mellan sig i baksätet där de sedan slagit honom i ansiktet, eldat i hans skägg, tagits hans telefoner och uttalat hotelser med innebörd att han skulle skjutas eller liknande.

Efter bilfärden fördes mannen in till en lägenhet där misshandeln fortsatte genom att de spottat, sparkat och slagit honom, hällt öl över honom och tvingat av honom kläderna.

Döms till flera års fängelse

Två av männen döms för människorov och får fem år respektive fyra år och sex månaders fängelse. Den tredje mannen döms för medhjälp till människorov och får tre år och sex månaders fängelse.

Utöver detta gör männen sig även skyldiga till flera brott i samband med händelsen såsom försök till grov utpressning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.