Tryckeriet V-tab stänger i Västerås – över 90 anställda varslas

Publicerad

Över 90 anställda berörs när tryckeriet V-tab stänger hela sin verksamhet i Västerås, något VLT var först med att rapportera.

Enligt uppgifter till tidningen berörs omkring 90 antställda.

– Förhandlingar om att stänga V-tab i Västerås är inledda med de lokala fackklubbarna, säger platschefen Johan Berggren till SVT och hänvisar vidare till företagets vd Peder Schumacher.

I den lokala fackklubben för grafiker, GS-facket, var beskedet inte helt oväntat.

 – Vi har påbörjat en förhandling, jag kan faktiskt inte säga mer. Vi har förstått att branschen är på väg ner, men var det landar vet vi inte, säger Tony Heiskanen, ordförande i den lokala GS-klubben på V-tab. 

Vd Peder Schumacher säger till SR Västmanland att 95 personer varslas om uppsägning och att planen är att stänga tryckeriet till årsskiftet.

I slutet av maj kom nyheten att Mittmedia, med bland annat lokaltidningarna VLT, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Sala Allehanda och Fagersta-Posten, kommer att sluta trycka tidningarna i Västerås som en följd av Bonnier News köp av Mittmedia-koncernen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer