När polisen kom till platsen fanns ingen skadad på plats. Men en stund senare inkom personen till akutmottagningen i Västerås. Foto: Daniel Broden

Tre anhållna för skottlossningen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två 21-åriga män greps och anhölls under söndagen, skäligen misstänkta för skottlossningen i Västerås natten mot lördag. En tredje man greps senare.

Misstankarna mot männen uppstod utifrån förhör som polisen har hållit. Männen greps på söndagseftermiddagen under odramatiska omständigheter.

LÄS MER: Skottskadade 22-åringen har inte kunnat höras

Båda männen nekar till brott. En tredje greps senare under söndagen.

Inte kända av polisen

Polisens förundersökningsledare Johan Håvedal vill inte kommentera om männen var bekanta med den 22-åring som blev allvarligt skadad efter skottlossningen.

LÄS MER: Skottlossning i Västerås – en person allvarligt skadad

Är de kända av polisen sedan tidigare?

– Nej, inte vad jag har kunnat få fram än så länge, säger Johan Håvedal.

Utredningen fortsätter med nya förhör och en del tidigare förhör med vittnen kommer att göras om efter att de tre männen nu har anhållits. Polisen söker fortfarande efter personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

22-åringen fortfarande på sjukhus

Den 22-årige mannen som blev skottskadad befinner sig fortfarande på sjukhus – hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

– Det verkar inte bli aktuellt att höra honom varken i dag eller i morgon, på grund av hälsoskäl, säger Johan Håvedal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.