En person dog i samband med en skottlossning som ägde rum i stadsdelen Bäckby i Västerås. Foto: Blåljusbilder

Två personer anhållna efter dödsskjutningen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps och är nu anhållna misstänkta för inblandning i mordet på Bäckby i Västerås på tisdagen. Vad de två personerna är misstänkta för är både åklagare och polis förtegna om.

– Det är två personer som är skäligen misstänkta för inblandning i det här mordet, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg, som leder förundersökningen.

Det var under tisdagseftermiddagen, strax innan klockan 17, som en man i 20-årsåldern blev skjuten på Bäckby. Den skadade fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Under onsdagen meddelar polisen att de gripit två personer över 18 år.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

– Det lutar mer åt att det är en enskild händelse eller personlig konflikt som ligger bakom mordet, än att det är två rivaliserande gäng som begår våldshandlingar mot varandra, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Har säkrat spår

Polisen har i nuläget ingen tydlig motivbild, men de ska ha säkrat en hel del spår på platsen och genomfört vittnesförhör på och omkring platsen. Vilka typer av spår som har säkrats är något polis och åklagare inte vill kommentera.

– Vi arbetar intensivt med att försöka lösa det här, men utredningen är i ett kritisk skede så vi vill inte gå ut med för mycket, säger Karolin Hellsberg.

Grannen Bamo om dödsskjutningen: ”Barnen var väldigt skrämda”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tänker faktiskt inte bo kvar om det händer sådana saker”, säger Bamo Ali Hussein. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet