Två män fotade Saab – greps för brott mot skyddslagen

Uppdaterad
Publicerad

Skyddsvakter på Saab i Arboga har gripit två utländska män som fotograferade företagets anläggning, skriver polisen på sin hemsida. Polis tillkallas och åklagare beslutar därefter att anhålla de två männen.

Saab:s anläggning i Arboga är ett skyddsobjekt där det bland annat tillverkas utrustning till Försvarsmakten. Senast i somras tecknade Saab ett miljardkontrakt med Försvaret.

De två männen, som båda är i 60-årsåldern, är medborgare i ett annat EU-land och har anhållits misstänkta för brott mot skyddslagen. Gripandet skedde vid lunchtid på onsdagen och enligt polisen var det skyddsvakter som upptäckte de två männen och kontaktade polisen.

– I nuläget vet vi inget om varför de befann sig där eller hur de ställer sig till misstankarna, säger Pelle Vanstad presstalesperson på polisregion Mitt.

På måndagen greps en annan man för att ha fotograferat utanför Saab, misstänkt för brott mot skyddslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.