41-åriga kvinnan och hennes sambo greps i Norge, på sannolika skäl misstänkta för inblandning i mordet i Arboga. Foto: Privat/TT

Två personer har gripits för sommarstugemordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-åriga kvinna och den 18-åriga man som tidigare varit anhållna har återigen gripits misstänkta för mordet och mordförsöket i en sommarstuga i Arboga. De båda greps på ett hotellrum i Norge. Både kvinnan och mannen nekar till brott, uppger deras advokater.

Kvinnan och mannen som varit anhållna i sin frånvaro och internationellt efterlysta greps vid 18:30-tiden på tisdagskvällen. Gripandet skedde i Trondheim i Norge och ska ha varit odramatiskt.

Misstankarna mot 41-åringen och hennes 18-årige pojkvän har stärkts och de är nu på sannolika skäl misstänkta för brotten den tredje augusti vid en sommarstuga utanför Arboga.

Arbogafallet

Spanare följde efter

Enligt uppgifter till SVT Västmanland greps paret tillsammans på ett hotellrum. Enligt polisen hade 18-åringen rest in i landet utan resehandlingar, troligen för att hålla sig undan den svenska rättvisan.

Läs mer: Källa: Fynd kopplar bil till sommarstugemord

Den 41-åriga kvinnan kom till Norge i måndags utan att ana att polisen spanare följde hennes steg.

Fynd ledde till gripande

I går, tisdag, kunde SVT Västmanland avslöja att polisen gjort fynd i kvinnans företagsbil – fynd som kan knyta bilen till brottsplatsen.

Fynden betraktas som ”heta” och är enligt en poliskälla ett genombrott i utredningen som också lett fram till gripandet.

Hoppas inleda förhör idag

Transporten av det misstänkta paret, från Norge till Sverige, påbörjades tidigt i morse. Enligt polisuppgifter är de snart i Storlien. Kvinnans barn, som var med vid gripandet, är nu omhändertagna av de sociala myndigheterna i Trondheim.

Både kvinnan och hennes sambo har förhörts under dagen.

– Det handlar om hur de ställer sig till brottsanklagelserna, säger Anders Hedström på polisen i Västmanland.

Både den 41-åriga kvinnan och den 18-åriga mannen nekar till brott enligt deras advokater. Utredningsarbetet fortsätter och häktningsförhandling blir troligtvis redan på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet