Kvällen den 23 juli knivhöggs en ung man flera gånger på Viksäng i Västerås. Foto: Carl Edholm/SVT

Knivdådet på Viksäng: Ung man häktad misstänkt för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Den unga man som i helgen anhölls misstänkt för mordförsök på Viksäng i Västerås häktades under tisdagseftermiddagen på Västmanlands tingsrätt. Brottsrubriceringen ändrades dock från försök till mord, till grov misshandel.

I lördags anhölls en 18-årig man misstänkt för att knivskadat en annan ung man på Viksäng på torsdagskvällen förra veckan, den 23 juli.

Nu har chefsåklagare Stephan Uttersköld begärt och fått mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

Knivdådet på Viksäng i Västerås

Relationen oklar

Men vilken relation de två männen har vill Stephan Uttersköld inte kommentera.

– Det vill jag inte säga någonting om just nu, med hänsyn till utredningen och med hänsyn till den anhållne och målsäganden.

Men är de helt främmande för varandra?

– Jag vill inte säga någonting om det, säger Stephan Uttersköld.

Nekar

Den misstänkte mannen nekar till anklagelserna om mordförsök men när det gäller misshandeln medger han att han ”utövade visst knivvåld mot målsäganden, men hävdar att han agerade i nödvärn”, enligt protokollet från häktningsförhandlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Viksäng i Västerås

Mer i ämnet