• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Kvällen den 23 juli knivhöggs en ung man flera gånger på Viksäng i Västerås. En annan ung man har nu gripits och anhållits. Foto: Carl Edholm/SVT

Man anhållen efter misstänkt mordförsök på Viksäng i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits och anhållits misstänkt för försök till mord efter att en ung man knivhöggs på Viksäng i Västerås i torsdagskväll. Mannen är misstänkt på den starkare misstankegraden.

Den gripne mannen är mellan 18 och 20 år och anhölls under lördagen. Det uppger jourhavande förundersökningsledare genom Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, för SVT.

Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, vilket är den starkare misstankegraden.

Knivdådet på Viksäng i Västerås

Förhörs under dagen

Under lördagen ska mer ingående förhör hållas med den misstänkte, och senast på tisdag behöver åklagare ta beslut om mannen ska släppas eller begäras häktad.

– Det är de uppgifterna som finns att lämna just nu, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Det var i torsdags, den 23 juli, vid klockan 19.25 som en man i 20-årsåldern hittades skadad vid Rönnbergsgatan på Viksäng. Han hade blivit knivhuggen flera gånger. Hans tillstånd bedömdes av sjukvården som allvarligt men stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Viksäng i Västerås

Mer i ämnet