Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”De flesta var nog peppade att flytta hit. Men det blev lite som en chock – en bra chock” säger elever SVT går på rundtur med. Foto: SVT

Utbyggnaden av Tunboskolan i Kolbäck klar – nu flyttar eleverna in

Uppdaterad
Publicerad

Nu flyttar eleverna in i sina nya lokaler på Tunboskolan i Kolbäck. 1100 nya kvadratmeter för 41 miljoner kronor har byggts för att ge ordentligt med utrymme till eleverna i fjärde, femte och sjätte klass.
– Det är så himla tyst. När vi är alla i vårt klassrum känns det som att vi bara är typ några stycken, det är jätteskönt, säger Nathalie Ly.

Tunboskolan i Kolbäck har gått från att vara högstadieskola till att också rymma mellanstadieelever, de som tidigare gick på Vallbyskolan. Det är därför den nya utbyggnaden och gården kommit till.

– Utmaningen i det här den är ju redan gjord, säger skolans rektor Ann-Sofie Rapp.

– Det var förra året när femmorna kom till vår skola fastän vi inte hade lokaler färdiga. Och så i år när fyrorna också kom innan det var färdigt och de fick vistas i en byggnad strax intill här som inte alls var anpassad för det. Nu är vi bara redo att köra, fortsätter hon.

Ann-Sofie Rapp, rektor på Tunboskolan i Kolbäck.

Omgörningen är en del i Hallstahammars kommuns ”skolkarusell” för att skapa större elevutrymme i skolorna.

Den nya skolbyggnaden rymmer förutom klassrum också bland annat grupprum och det nya skolbiblioteket. Inom några veckor räknar man med att alla elever ska kunna vara på plats i sina nya klassrum.

I klippet kollar sjätteklassaren Elias Wannberg in de nya lokalerna för första gången.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer