Vaccinationsbuss åker till skolor i Västerås – ska få fler unga att vaccinera sig

Publicerad

Under fredagen körde Region Västmanland igång ett pilotprojekt där man åker runt med en vaccinationsbuss till skolor i Västerås, något VLT tidigare rapporterat om. Syftet är att få fler ungdomar att vaccinera sig mot covid-19.

Vaccinationsbussen fanns redo sedan tidigare, först var tanken att den skulle användas för att åka ut och vaccinera i områden där det var låg vaccinationsgrad, men så blev det inte. I samarbete med en familjeläkarmottagning åkte den under fredagen istället ut till den första skolan. 

– Man kommer åka till några skolor nästa vecka och eventuellt veckan därpå. Om pilotprojektet utfaller positivt så ska vi se om det går att utvidga det, säger Åke Tenerz till SVT som är tillförordnad vaccinsamordnare i Västmanland.

I dagsläget har 43 procent av alla 16-17 åringar i länet fått en dos vaccin mot covid-19, men genom projektet hoppas regionen på att kunna nå ut till fler.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet