Bilden är tagen i skateparken vid annat tillfälle och inte i samband med någon konflikt. Foto: Caroline Slotte/SVT

Väktare ska hålla ordning i skateparken på Lögarängen i Västerås

Publicerad

Bråk och konflikter om åktiderna mellan framförallt skateåkare och kickbikeåkare  – som till och med lett till att polis kallats ut – gör att Västerås stad nu inför väktare i Löga skatepark.

Väktare kommer att finnas i parken från och med lördag 12 juni till och med söndag 20 juni mellan klockan 14.45 och 17.00.

Syftet är att få utövarna att respektera reglerna som finns i skateparken, särskilt dem om separata åktider för skateåkare och kickbikeåkare (se faktaruta) som finns av säkerhetsskäl.

Sedan parken invigdes 2016 har allt fler hittat dit vilket också lett till fler konflikter mellan åkare. Under våren har polis kallats ut på grund av bråk just om åktiderna.

Försöket med väktare i parken kommer att utvärderas efter 20 juni, enligt ett pressmeddelande från Västerås stad.

  • Skoldagar är skateparken öppen för alla åkare fram till kl 17. Därefter endast för skateboard.
  • Under sommarlovet, andra lovdagar och helger är skateparken öppen för alla åkare fram till kl 15. Därefter endast för skateboard

Skateparken är i första hand byggd för avancerad skateboardåkning. På Bäckby, Vallby och Bjurhovda finns ytor för åkare på en enklare nivå.

Källa: Västerås stad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer