Patrik Lundstedt betonar att det har varit spännande månader med Västerås SK och att han är stolt över det klubben har åstadkommit. Foto: Caroline Slotte/SVT/Arkiv

Västerås SK:s klubbchef hoppar av – tre veckor innan allsvenska premiären: ”Tufft beslut”

Publicerad

Det var i augusti förra året som Patrik Lundstedt tillträdde som klubbchef för Västerås SK Fotboll. Nu meddelar klubben att han lämnar posten.

– På ett sätt är det tråkigt. VSK ligger nära mitt hjärta, men ibland måste man fatta tuffa beslut, säger Patrik Lundstedt till SVT.

Det är på eget initiativ som han väljer att lämna posten.

– Det har varit en intensiv period med mycket jobb. Jag känner nu att jag vill spendera mer tid med min familj.

Du lämnar efter en relativt kort tid, hur kommer det sig?

– Jag har varit noga med tidpunkten, klubben hamnar inte i klister för att jag lämnar. Jag är inte oumbärlig för organisationen, det finns många kompetenta kollegor som kan ta vid.

En stabilare klubb

Patrik Lundstedt betonar att det har varit spännande månader och att han är stolt över det klubben har åstadkommit.

– Det har varit en utmaning att anpassa oss till Allsvenskan. Men vi har gjort det bra, och i dag är vi en stabilare klubb.

Kortsiktig lösning

Magnus Breitholtz, ordförande för Västerås SK, berättar att klubben har gjort ett flertal nyanställningar som kortsiktigt kommer ta över delar av klubbchefsjobbet.

– Vi har nu en trygg kortsiktig lösning som ger oss möjlighet att utvärdera hur klubbens framtida chefsroll ska se ut. I lugn och ro kan vi titta på hur vi på bäst sätt säkerställer kontinuitet och fortsatt utveckling, säger Magnus Breitholtz till SVT.

Från arkivet: Västerås SK – från köket till allsvenskan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se de nostalgiska bilderna och möt några av huvudpersonerna som har varit med och format Västerås SK. Foto: SVT/arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.