Västerås stad tar över Parkgårdens äldreboende – saknade giltigt tillstånd

Publicerad

Västerås stad tar över driften av Parkgårdens äldreboende. Det efter att Inspektionen för vård och omsorg avslagit ansökan om tillståndet för Tillberga Grannskapsservice att driva boendet. Och därför har äldrenämnden i Västerås stad i sin tur stad sagt upp avtalet med dem.

– Det är beklagligt då vi varit nöjda med hur verksamheten fungerat, säger äldrenämndens ordförande Bengt-Åke Nilsson (L).

Hittills har Tillberga Grannskapsservice drivit Parkgårdens äldreboende, men då ansökan om att driva verksamheten inkommit flera år för sent, avslog IVO deras ansökan. Det gör äldrenämnden till ansvarig om något allvarligt skulle hända och därför har nämnden valt att säga upp avtalet med TGS. 

– Det handlar inte om kvalitetssynpunkter, utan om en administrativmiss som får allvarliga konsekvenser, säger Bengt- Åke Nilsson (L).

Det slutgiltiga beslutet om att Västerås stad tar över driften väntas fatta på Äldrenämndens kommande sammanträde och verksamhetsövergången planeras till 1 november.

– Vi kommer göra den här övergången tillsammans med Västerås stad. Vi vill driva boendet och har överklagat IVO:s beslut. Det är vårt mål att få tillbaka driften, säger Janet Engstedt, ordförande i Tillberga Grannskapsservice ekonomisk förening.

De anställda på boendet kommer erbjudas fortsatt anställning hos Västerås stad om de vill. Enligt Engstedt handar det om ett 30-tal medarbetare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.