Gisela Stockhaus, första kvinnliga ordförande i Svenska Bandyförbundet. Foto: Svenska Bandyförbundet

Västeråsare ny ordförande för Svenska Bandyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Bandyförbundet har fått en ny ordförande och för första gången i historien är det en kvinna. Västeråsaren Gisela Stockhaus, tidigare ordförande i Västerås SK tar över nu över posten.

– Jag inser att vi har ganska stora frågor att jobba med men jag känner ett stort stöd från bandy-Sverige, säger Gisela Stockhaus.

Vid Svenska Bandyförbundets förbundsmötet 2022 valdes Gisela Stockhaus till ordförande i ett år. Hon ersätter avgående ordförande Per-Anders Gustafsson.

Stockhaus är den första kvinnan i förbundets historia att inneha posten ordförande, skriver Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

– Jag är otroligt glad för förtroende och det ska bli både spännande och roligt. Jag ser också fram emot att bilda mitt lag tillsammans med styrelsen och lära känna dem, säger Gisela Stockhaus.

Lämnar VSK efter 16 år

Gisela Stockhaus har 16 år bakom sig i Västerås SK:s styrelse, varav tio som ordförande, även där som den första kvinnan på posten.. Ett ordförandeskap som hon nu lämnar. Hon är bosatt i Västerås och arbetar som administrativ chef och HR-chef hos Räddningstjänsten Mälardalen. 

– Jag gillar människor, drivs av att ha dialog och jobba med involvering. En ambition jag har är att, om möjligt, kunna träffa alla föreningar och tillsammans vara enade om vilka frågor vi ska ha högst på agendan, säger Gisela Stockhaus.

Bandyfinalen högt upp på agendan

– Några frågor går ju inte att hoppa över och då syftar jag till exempel på bandyfinalen. Den är ju redan högt upp. Men att alla ska känna sig involverade och känna ett engagemang är viktigt för mig, och att svensk bandy är vår gemensamma angelägenhet, avslutar Gisela Stockhaus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.