Foto: Karl David Englund

Vattenläcka på sjukhuset i Köping – operationer får flytta till Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En vattenläcka inträffade på sjukhuset i Köping natten till måndagen i sterilcentralen. Vatten rann sedan ned till underliggande operationskorridor som nu behöver saneras. Vissa planerade operationer kommer därför flyttas till Västerås.

– Vi kommer att kontakta samtliga patienter som berörs. Hör man ingenting ifrån oss är det den planerade operationstiden i Köping som gäller, säger Martin Andersson, biträdande områdeschef akutsjukvård.

För att till exempel undvika mögel kommer berörda lokaler i Köping inom kort att saneras. Saneringsarbetet uppskattas ta två till tre veckor och medan det pågår flyttas de planerade operationerna till Västerås.

– Vi räknar med att använda operationssalar i Västerås som tillfälligt inte används. Det finns inte oändligt med operationssalar och det pågår mycket verksamhet i Västerås. Planering för det här pågår nu, men det handlar om en begränsad period så det här ska vi klara, säger Martin Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.