Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Viktor Kärvinge, Mälarens vattenvårdsförbund, om vattenprojektet som ska gynna miljön på plats. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Vattenprojektet ska gynna miljön vid Ebba Brahes lusthus

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara Ebba Brahes lusthus som renoveras just nu, även vattenmiljöerna runt om lusthuset rustats nu upp för att förbättra förhållandena för fiskar och andra djur.

– När man ändå måste störa vattenmiljön, då passar vi på att göra så bra som möjligt för den akvatiska miljön samtidigt, säger Viktor Kärvinge, Mälarens vattenvårdsförbund.

Projektet som Mälarens vattenvårdsförbund håller går ut på att hinder som försvårar för fiskar att vandra upp och ner i ån ska tas bort för att möjliggöra en bättre livsmiljö.

– Tanken är att när det här projektet är genomfört, kommer den forna dammen att vara ombyggd till en naturliknade tröskel, som fisk kan passera obehindrat upp och nerför, säger Viktor Kärvinge, Mälarens vattenvårdsförbund.

I klippet förklarar vattensamordnaren Viktor om projektet vid Ebba Brahes lusthus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer