I klippet berättar VD Tezz Tordsdotter Åkerman om coronarutinerna på Västerås flygplats. Foto: Carl Edholm

Vd:n på Västerås flygplats om nedläggningshotet: ”Självklart är de anställda oroliga”

Publicerad

På Västerås flygplats är det turbulent efter att Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet nu vill lägga ner verksamheten.

– Det stora frågetecknet som alla har nu är när, hur och på vilket sätt den här avvecklingen ska ske, säger Tezz Tordsdotter Åkerman, vd på Västerås flygplats.

Beskedet om nedläggningen kom under tisdagen, något Tezz Tordsdotter Åkerman inte visste om innan.

– Vi fick vetskap om presskonferensen tio minuter innan. Att det politiska uttalandet kom i dag var en överraskning men om man tittar på diskussionen om flygplatsens vara eller inte vara så är ju det något som debatterats i ganska många år.

Flygplatsen har gått med underskott i flera år och för 2019 var målet att inte gå mer än 20 miljoner back, ett mål som missades med tre miljoner.

– Det har varit en tuff resa att vara där vi är i dag. Vi har ju lyckats sänka kostnaderna sedan 2016. Dock har vi inte klarat av att leverera enligt ägardirektiven i fjol – vi stänger på 23 miljoner i underskott, säger Tezz Tordsdotter Åkerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.