Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drottningen av epadunk, västeråsaren Sofie Svensson ger sina bästa tips för att komma i perfekt stämning i raggarbilen. Foto: Tobbe Jonsson/Pressbild, Johan Borehed/SVT

Vett och etikett i raggarbilen med dunkdrottningen Sofie Svensson

Uppdaterad
Publicerad

I dryga femton år har västeråsartisten Sofie Svensson besökt Summer Meet och varit en del av raggarkulturen. För SVT listar hon fem saker som är viktiga när man glider runt i sin raggarbil.

Sofie Svenssons artistkarriär tog fart ordentligt under förra sommaren när hon släppte låten ”Bubbel på Balkongen” som har sålt tre gånger platina och streamats över 29 miljoner gånger. I november 2022 följde hon och gruppen ”Dom Där” upp med låten ”Sabotage” och sommaren i år är välbokad med spelningar runt om i landet.

Under ”Summer Meet”-veckan fick SVT en stund med Sofie i hennes Cadillac från 1972 där hon delade med sig av fem tips för vett och etikett i raggarbilen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Svensson älskar sina raggarbilar. Hör henne reagera på de som intagit Västerås gator under Summer Meet. Foto: Johan Borehed/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Summer Meet 2023

Mer i ämnet