Victor Nilsson Lindelöf är favorit bland flera av lagkamraterna till att få priset som årets bäste spelare. Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf lagkamraternas val som årets spelare i Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

I morgon håller Premier League-laget Manchester United sin årliga gala, och lagets svenske stjärna verkar ligga bra till för priset som årets spelare. I alla fall om man får tro lagkamraterna.

– Jag röstade på Victor Lindelöf. Jag tror han kan bli en av de bästa i världen, säger Ander Herrera.

Det är på klubbens hemsida som lagkamraterna frågas ut om vem de tycker ska få priset. Alla klubbens supportrar får rösta, men om lagkamraternas intervjuer ger någon fingervisning så är det att Västeråsbördige VNL ligger väldigt bra till.

– Jag tycker Victor Lindelöf har stått ut när det gäller att hålla en jämn nivå, och hur han har växt under säsongen. Jag tycker Victor ska få priset, säger målvakten Lee Grant.

Får flest röster

Av de sex spelare som uttalar sig på sajten nämner fyra Victor Nilsson Lindelöf. Det är fler röster än till exempel stjärnorna David De Gea och Paul Pogba får.

”Tror han kan bli en av de bästa”

Resultatet av omröstningen presenteras vid klubbens gala i morgon kväll, och utgångsläget för Vigge ser bra ut. Eller som lagkamraten Ander Herrera utrycker det:

– Jag röstade på Victor Lindelöf. Under en säsong där vi alla haft våra upp- och nergångar tycker jag att Victor har varit den jämnaste spelaren. Jag tycker han förtjänar priset, och jag tror han kan bli en av de bästa försvarsspelarna i världen, säger Ander Herrera till sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.