Victor Nilsson Lindelöf och Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån

Svenska fotbollsstjärnorna i protest mot rasism – bojkottar sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

I en protest organiserad av engelska spelarunionen protesterar Victor Lindelöf, Hedvig Lindahl och flera andra fotbollsstjärnor mot rasism.
Spelarna väljer att bojkotta sociala medier under 24 timmar.

Kampanjen, som går under namnet #Enough, kommer efter en rad rasistiska trakasserier inom fotbollen. I Italien utsattes Moise Kean nyligen för rasism efter att ha firat ett mål och i England har många spelare, däribland Raheem Sterling, fört en kamp i denna fråga. Bland annat har han kritiserat de engelska medierna för att göra skillnad på hur vita och svarta spelare framställs.

Nu kommer en gemensam aktion mot rasismen via PFA, den engelska spelaunionen. Under 24 timmar kommer de att bojkotta sociala medier under parollen ”det räcker”.

”Vi inser att det med våra plattformar kommer ansvar och därför använder vi vår röst för att ta ställning mot rasism”, skriver de bland annat i sina inlägg.

Hedvig Lindahl och Victor Lindelöf är två av spelarna som deltar i aktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer