Patrik Zetterberg, sportchef Västerås IK Hockey. Foto: SVT

Västerås IK Hockey: ”Vi har ett bekräftat fall av covid-19 i vår spelartrupp”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan stängde Västerås IK Hockey ner sin a-lagsverksamhet. Det på grund av corona och att man inte ville riskera att få in smittan i laget. Nu har ett fall ändå bekräftats bland spelarna.

– Vi har i nuläget ett bekräftat fall av covid-19 i vår spelartrupp. Just nu är vi inne i en fas där vi testar samtliga spelare, ledare och personal som arbetat tillsammans. Vi hoppas få samtliga provsvar och besked innan helgen. Först då kan vi skapa oss en uppfattning om hur smittspridningen ser ut inom vår verksamhet, säger Patrik Zetterberg, sportchef VIK Hockey.

Anledningen

Beslutet att pausa verksamheten kom efter beskedet att BIK Karlskoga, som VIK nyligen spelade mot, drabbats av bekräftade fall av covid-19 och att ett par spelare i VIK:s trupp samtidigt visade sjukdomssymptom. Beslutet betyder bland annat att a-laget inte kommer att delta i helgens turnering Skoda Trophy i Södertälje.

Oviss framtid

Sportchef Patrik Zetterberg meddelar det på lagets hemsida. Zetterberg säger också att det är svårt att spekulera vad konsekvenserna blir framåt, men att träningsmatchen mot AIK i nästa vecka troligtvis inte kommer kunna spelas.

– Vi har inte fått in några indikationer på att spelare i elitjuniorlagen är drabbade men vi håller på att se över om tester för båda J20 och J18 är aktuella. I nuläget påverkas inte ungdomslagens verksamheter av a-lagets situation, säger Patrik Zetterberg.

Samarbeten

Klubben uppger sig ha ett bra samarbete både med a-lagets läkare och smittskyddsenheten på regionen.

– Vi känner oss trygga i att vi ska lösa den här situationen på bästa sätt. Det är viktigt för oss och vår omgivning att vi tar ansvar och gör allt vi kan för att förhindra ytterligare smittspridning, säger Patrik Zetterberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.