VIK:s sportchef: För mig är det överspelat

Uppdaterad
Publicerad

VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson säger att han har lagt episoden med Rögles André Deveauxs attack mot Västerås Per Helmersson bakom sig.

I dag gav den tidigare Röglespelaren André Deavaux sin version av händelerna kring hans attack mot VIK-spelaren Per Helmersson i mars. Devaux blev avstängd i ett år efter attacken.

Devaux sade bland annat att han inte varit sig sjäv efter att han fått allvarliga huvudskador av en tackling i matchen innan, och att han inte tänker be om ursäkt för att han ”skyddade sig själv”.

”Lägger ingen energi på det där”

VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson tog inte del av Devauxs presskonferens, som hölls i Toronto, och är inte så intresserad av vad Devaux hade att säga.

– Jag lägger ingen energi på det där. Han får säga vad han tycker och känner, säger Niklas Johansson till SVT Nyheter Västmanland.

Han ifrågasätter dock Devauxs uppgifter om att han skulle ha varit påverkad av en huvudskada.

– Fick man se man se hans läkarintyg på huvudskadan?, frågar Niklas Johansson.

Devaux visade inte upp något läkarintyg, och Västerås matchläkare, som undersökte spelaren efter tacklingen, upptäckte inget fel på honom.

Överspelat

Det är tydligt att Niklas Johansson är trött på att svara på frågor om händelsen, och vill gå vidare.

– För mig är det överspelat. Jag lägger inget krut på det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.