10-års jubileum på lördag för kompledigt Foto: SVT

Visfestivalen i Köping firar tioårsjubileum

Uppdaterad
Publicerad

Artisterna själva arrangerar visfestival för att kapa onödiga mellanhänder och omkostnader

Att lyckas boka ihop ett bra festivalprogram brukar vara den knepigaste uppgiften för en arrangör. På visfestivalen kompledigt i Köping tycker man att det är lätt. De kontaktar bara gamla vänner och nya förmågor som de vill att publiken ska få chans att upptäcka.

– Vi har ju förmånen att känna de flesta artister och de ställer gladeligen upp på att spela. Det är en mycket speciell och fin stämning på Kompledigt där artister och publik möts, säger Johan Johansson, artist och arrangör i ett pressmeddelande.

– Vi har många stammisar som återkommer år efter år och det vittnar om den fina stämningen som råder. I år säljer vi dessutom fler biljetter än tidigare så vi har stora förhoppningar på att det också kommer ny publik i år, säger Johan Johansson.

Titta gärna när SVT Västmanland besökte visfestivalen tidigare år. Klipp nedan

Artister

Stefan Sundström, Elona Planman, Charta 77 (akustiskt), Karin Renberg, Ola Aurell, Loke Frans Haraldsen, Linda Ström, Johan Johansson och Ellinor Brolin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.