Andreas Dayan, klubbchef: ”Vi vill göra det här så bra som möjligt för andra Västmanlandsklubbar”. Foto: Audrey Erath/SVT

Klubbchefen: ”Vi behöver damfotboll för att bli kompletta”

Uppdaterad
Publicerad

Redan säsongen 2020/2021 ska VSK Fotboll ha ett damlag. Det satsar klubben nu mot, efter påtryckningar från medlemmar. Under hösten ska en särskild grupp utreda hur en sådan satsning ska gå till. Ett möjligt spår är att gå samman med ett befintligt damlag i länet.

För ungefär åtta år sedan fanns det fortfarande ett grönvitt seniordamlag, då som en del av föreningen VSK Ungdom.

– Vi har känt länge att vi behöver ha damfotboll för att känna oss som en komplett förening, särskilt nu med damfotbollens framfart i hela världen. Den resan behöver vi vara med på, säger Andreas Dayan, klubbchef.

Kan gå samman med annat lag

På måndagkvällen meddelade klubben på ett medlemsmöte att man nu siktar på att ha ett damlag redan till säsongen 2020/2021.

– Vi jobbar efter två tänkbara spår – antingen att någon annan förening är öppen att fusionera ihop eller så startar vi om från början, säger Andreas Dayan.

Påtryckningar från medlemmar

Egentligen låg VSK Fotbolls satsning på ett damlag ungefär tio år bort, en plan som man presenterade på årsmötet. Men det fick mothugg av medlemmarna som tryckte på för snabbare tag. 

– Tanken var från början att vi skulle avvakta tills vår flickverksamhet är uppe i rätt ålder. Men det ligger lite långt bort, de äldsta är fortfarande rätt unga. Efter inspel och påtryckningar känner vi att vi måste snabba på det här, vilket också är positivt för våra tjejer som har någonting att se fram emot, säger Andreas Dayan.

I klippet hör du hur VSK Fotboll ser på konkurrensrisken mot andra klubbar i länet med ett eget lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.