BK30:s sportchef om samarbetet med Västerås SK: ”Enda sättet att behålla talangerna”

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kväll blev det officiellt att Västerås SK fotboll även startar ett damlag. Man gör det i ett tvåårigt sambetsavtal med ett annat västeråslag, BK30. Röster har höjts om att BK30 kommer ätas upp av storklubben i och med samarbetet, men det är inget som oroar sportchefen i BK30.

– Vi tror det kommer bli kanonbra, säger Bengt Gustavsson.

Planen är att VSK Fotboll redan under kommande säsong deltar i seriespel med ett lag som byggs kring spelare från BK30:s F19-lag och att VSK Fotboll under 2021 får ett lag helt i egen regi. Och enligt sportchefen i BK30 är anledningen till samarbetet att arbetsbördan på elitnivån är för hög.

– Det ställs mycket högre krav från Svenska fotbollsförbundet när man spelar i elitettan. Vi har klarat det men det har varit väldigt slitsamt, säger Bengt Gustavsson.

I klippet får du höra mer om varför BK30 vill samarbeta med VSK och vad BK30:s förre tränare Mika Korhonen tycker om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.