Foto: Alexander Arntsen

Filip Tronêt, är du skraj för Superettan?

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka i Superettan efter sju säsongers frånvaro. Anfallsvapnet Filip Tronêt var med senaste det begav sig och vet vad som krävs när Västerås SK kliver ut i premiären borta mot IF Brommapojkarna. ”Vi måste gå ut med självförtroende och visa att vi förtjänar att vara här”.

7 september 2011. Västerås SK möter Brommapojkarna på bortaplan i Superettan. Två av dagens landslagsmän finns på planen – dåvarande BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt och i den grönvita tröjan Victor Nilsson Lindelöf. Och Filip Tronêt.

– Jag minns att vi förlorade med 4-1 och att Nicklas Bärkroth (numera Djurgårdens IF) gjorde två drömmål. Vi hade en tuff säsong så jag har försökt lägga det bakom mig. Men visst kan min insats i den matchen gjort att BP fick upp ögonen för mig.

Säsongen efter spelade Tronêt i BP, där blev det fyra säsonger.

Tillbaka i Superettan och på Grimsta IP väntas över tusen grönvita supportrar till lördagens premiär – största bortaföljet sedan den Allsvenska premiären 1997.

– Fansen är otroligt viktiga. Majoriteten på läktaren kommer att vara västeråsare fast vi spelar på bortaplan. De ger oss energi och betyder säkerligen flera extra poäng under en säsong.

I klippet ovan: Hör mer om hur BP ska besegras, vilka tre lag Filip Tronêt håller som seriefavoriter och om han är skraj för Superettan 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.