Simon Johansson frälste Västerås SK Foto: TT

VSK segrare i återkomsten till Superettan: ”Som en saga”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju års väntan fick Västerås SK en drömstart i återkomsten till Superettan. På bortaplan mot Brommapojkarna slog trotjänaren Simon Johansson till och blev matchhjälte med sitt 2–1-mål.

– Det här är det största jag varit med, säger han.

Han har varit en av Västerås SK:s största stjärnor de senaste säsongerna och haft som dröm att ta klubben till Superettan.

I dag klev Simon Johansson ut på Grimsta IP med ett massivt stöd från alla VSK-fans som tagit sig till Bromma för att heja fram sitt lag till premiärseger.

”Största jag varit med om”

Och återkomsten kunde knappast ha blivit mer välregisserat. För det var just Simon Johansson som fick kliva fram och sätta 2–1-målet som avgjorde premiären.

– Det här är det största som jag varit med om. Det känns som en saga att ha varit med under de tuffa åren med ekonomisk kris och att vara här nu. Samtidigt är det här bara början, eftersom vi vill mycket mer, säger Simon Johansson.

Vad säger du om stödet från VSK-supportrarna?

– Det var helt sjukt. Våra supportrar håller allsvensk toppklass, säger Simon Johansson.

Matchfakta

Brommapojkarna-Västerås SK 1-2 (1-1)

Målskyttar, VSK: Stefan Batan, Simon Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.