Foto: SVT

Bostäder kan byggas om Västerås flygplats försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Det råder ekonomisk kris för Västerås flygplats som kan komma att läggas ner. Om så blir fallet vill både Vänsterpartiet och Miljöpartiet se att bostäder byggs på platsen.

Förra veckan kunde Tvärsnytt berätta om den ekonomiska krisen som råder för Västerås flygplats. Varken privatresenärer eller näringsliv nyttjar flygplatsen i tillräcklig utsträckning, vilket gör att Västerås kommun måste skjuta till betydligt mycket mer pengar för att behålla sin flygplats vid Hässlö.

Risken finns att flygplatsen kan komma att läggas ner. Och då är både Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Västerås eniga om vad man ska göra med området, nämligen att bygga bostäder.

Krisen för Västerås flygplats

– Vi har bostadsbrist i Västerås och kommunen äger redan området, säger Per Lithammer (V).

I Västerås stads egna utredning har man också tittat på möjligheten att bebygga området. Där visar det sig att området skulle kunna bebyggas med 3.000-4.000 bostäder.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen för Västerås flygplats

Mer i ämnet