Arkivbild. Foto: TT

Ymnigt snöande – skolbuss i diket

Uppdaterad
Publicerad

Det har under natten och morgonen snöat i stora delar av Västmanland. Det delvis kraftiga snöfallet har gjort läget besvärligt i trafiken. En buss med tolv skolbarn hamnade i diket.

Enligt polisen har inga olyckor rapporterats in under natten. Men i och med att morgontrafiken startar manar polisen till lugn på vägarna. Det kan förekomma extremt hala partier på vägarna och spårbildning som ökar risken för olyckor.

Buss körde i diket

Vid 07:22 körde en skolbuss av vägen i höjd med Lillhärad kyrka utanför Västerås. Tolv skolbarn finns ombord, enligt polisen. Vare sig barnen eller chauffören är skadade. Barnen sitter kvar i bussen och väntar in en ersättningsbuss som strax efter klockan åtta ska hämta upp dem.

Bussen gled på grund av halkan av vägen i en högersväng, och in i en granhäck vilket skadade bussens backspegel. Det var också de enda skadorna, bussen ska nu bärgas upp ur diket.

Varning för snökaos

SMHI har utfärdat en klass-1 varning på grund av snöfallet i våra grannlän: Uppsala, Sörmland och Stockholm. Dock inte för Västmanland i skrivandets stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.