Miljöpartiets rotationsregler innebär att Gustav Fridolin skulle ha slutat senast 2020. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Isabella Lövin (MP): ”Jag förstår hans motiv”

Publicerad

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin säger att hon förstår motiven bakom Gustav Fridolins beslut att inte ställa upp för omval vid partiets kongress i maj.
– Gustav är och förblir en centralgestalt för grön och medmänsklig politik, säger hon till SVT Nyheter.

I en skriftlig kommentar beskriver Isabella Lövin sin kollega som en engagerad och drivande utbildningsminister. 

– Gustav är och förblir en centralgestalt för grön och medmänsklig politik och en engagerad och drivande utbildningsminister. Miljöpartiets rotationsregler innebär att han skulle ha slutat senast 2020, och jag förstår hans motiv bakom att avstå från att kandidera redan 2019.

Ferm: ”Tacksam över att vi är med i samma parti”

Miljöpartiets gruppledare i riksdagen, Maria Ferm, skriver i ett inlägg på Facebook att Gustav Frilodin är en ”enormt viktig kraft för en hållbar och medmäsklig värld”.

– Jag är väldigt stolt över allt han uträttat hittills för partiet och för samhället och tacksam över att vi är med i samma parti, skriver hon.

Löfven kommenterar

Även Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar beskedet i en skriftlig kommentar till nyhetsbyrån TT:

”Jag uppskattar Gustav Fridolin som kollega och samarbetspartner. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med honom fram till maj och att tillsammans med Miljöpartiet fortsätta ta ansvar för Sverige”, skriver S-ledaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer