Tillväxtverkets generaldirektör Kristina Lugnet. Foto: Scanpix

Lugnet: Självklart är jag besviken

Uppdaterad
Publicerad

I ett mejl till TT kommenterar Christina Lugnet, via verkets kommunikationschef, regeringens beslut att ge henne sparken.

”Som generaldirektör har jag det yttersta ansvaret och accepterar regeringens beslut. Tillväxtverket har en viktig roll i utvecklingen av företag och regioner i Sverige. Självklart är jag besviken över att lämna mitt uppdrag och alla kompetenta medarbetare”, skriver Christina Lugnet.

Christina Lugnet vill inte bli intervjuad i dag, berättar Tillväxtverkets kommunikationschef Cecilia Werner Kastensson och hänvisar till den skriftliga kommentaren.

Tillväxtverket ifrågasätts

Göran Theolin, avdelningschef för Europaprogrammen vid Tillväxtverket, är ställföreträdande generaldirektör och tar tills vidare över som myndighetens högste chef.

Cecilia Werner Kastensson berättar också att Christina Lugnet informerat verkets ledningsgrupp och att personalen fått ett mejl om regeringens beslut. I morgon, tisdag, hålls ett internt personalmöte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tillväxtverket ifrågasätts

Mer i ämnet