Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chloe, I min dotters namn och Taxi driver – tre mordmysterier i sommar. Foto: SVT/Prime video

”Man blir helt förförd” – tv-kritikern tipsar om tre mordmysterier

Uppdaterad
Publicerad

För vissa är ingen sommar komplett utan åtminstone ett mordmysterium. Här tipsar tv-kritikern Linus Fremin om tre serier på temat. Först ut är Chloe, där en ung kvinnas besatthet av en influceners till synes perfekta liv spårar ur.

– Det här är en av sommarens bästa serier. Man kommer in i den här karaktärens illusioner om verkligheten, säger Linus Fremin.

Becky bor hos sin mamma och jobbar som vikarie. Tvångsmässigt jämför hon sitt liv med influencern Chloes. När Chloe plötsligt dör leder Beckys fixering till att hon antar en ny identitet. Med hjälp av den påhittade identiteten infiltrerar hon Chloes vänskapskrets, men på vägen förlorar Becky också sig själv.

Linus Fremin är imponerad av huvudrollsinnehavaren Erin Doherty, som tidigare bland annat har spelat prinsessan Anne i The Crown.

– Hon spelar flera olika versioner av samma person och gör det så otroligt bra. Ibland känner man sympati, ibland hatar man den här karaktären, ibland blir man helt förförd över hur hon kan byta skepnad beroende på vilket sällskap hon är i.

Förutom Chloe rekommenderar Fremin sydkoreanska Taxi driver och den mer konventionella mordgåtan I min dotters namn.

Se mer om serierna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.