Lars Aden Lisinski är en av resenärerna som inte kommer iväg. Foto: Privat

Många resenärer fast på Stockholms Central

Uppdaterad
Publicerad

Lars Aden Lisinski är en av många resenärer som drabbats av söndagens tågstopp. Han skulle åka till Skåne men sitter nu fast på Stockholms central.

– Det börjar bli ganska mycket folk här. Och ganska lite information. Så stämningen börjar bli lite tryckt, säger han till SVT Nyheter.

Lars Aden Lisinski skulle ta tåget söderut för att fira valborg och första maj i Skåne. Men på grund av ett elfel stoppades all tågtrafik från och till Stockholms central på söndagsmorgonen.

När SVT Nyheter når honom börjar både SJ och SL-personal informera på centralstationen men Lars Aden Lisinski anser att informationen till resenärerna har varit bristfällig.

– Det enda som har kommit är att alla tåg är inställda.

Läs mer: Senaste nytt om tågtrafiken från och till Stockholms centralstation

Lång kö till resebutiken

Trots tågstoppet är han positiv och hoppas kunna komma iväg senare idag, även om han nu får räkna med en rejäl försening.

Hur ser det ut runt omkring dig?

– Ganska mycket folk har börjat samlas här och det är en lång kö till SJ:s resebutik. Det är det enda stället där man kan boka om biljetter.

– Det börjar bli ganska mycket folk här. Och ganska lite information än så länge. Så stämningen börjar bli lite tryckt, säger han.

När SVT Nyheter får tag på Lars Aden Lisinski igen sitter han på ett tåg som har börjat rulla söderut med drygt två timmars försening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.