Mats Knutson om misstroendehotet: ”Verkar ha pyst ihop lite”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet och partiledaren Jonas Sjöstedts hot om ett misstroende mot regeringen och statsminister Stefan Löfven är inte längre lika akut. Den slutsatsen drar SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson efter den första halvan av söndagens partiledardebatt. 

– Det verkar som om han (Sjöstedt) har taggat ned, säger Mats Knutsson och hänvisar till att Jonas Sjöstedt under debatten sagt att han är villig att ge Stefan Löfven ytterligare ”några veckor” på sig att ge besked om vilka förändringar han avser göra i arbetsrätten.

– Hotet om misstroende verkar ha pyst ihop lite, säger Mats Knutsson och tillägger:

– Jag tolkar det som att han inte är villig att driva det här hela vägen fram.  

Stefan Löfven sade i debatten att förutsättningarna för arbetsrätten även i fortsättningen ska vara balanserade och att det fortfarande finns chans att parterna själva kan lösa frågan.

Jonas Sjöstedt var dock inte nöjd med det beskedet som ha menade var otydligt och att hotet om misstroende därför ligger kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.