Mats Knutson om Dan Eliasson: ”Mycket anmärkningsvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Att chefen för landets högsta krismyndighet väljer att åka på utlandssemester mitt under brinnande pandemi är högst anmärkningsvärt och utan tvekan något som kommer att få kritik, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson.

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul, enligt uppgifter som Expressen publicerade på onsdagen.

Enligt Mats Knutsson så är uppgifterna mycket anmärkningsvärda, inte minst då Sverige befinner sig i ett mycket kritiskt skede av coronapandemin med en hög smittspridning och med en sjukvård under enorm belastning.

– I det läget väljer den högste ansvarige för landets högsta krismyndighet att åka på semester, säger Mats Knutson och tillägger:

– Dan Eliassons agerande väcker frågor och kommer med all sannolikhet att föranleda kritik.

Se Mats Knutsons kommentar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.