• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Nära 100 döda i attack i Mali

Uppdaterad
Publicerad

Minst 95 personer har dödats av beväpnade män i en nattlig attack mot ett samhälle i centrala Mali. Dödstalet tros stiga.

Byn befolkades av människor från folkgruppen dogon, rapporterar en lokal talesperson och säkerhetskällor. Dogonfolket bor traditionellt i bostäder i klippskrevor.

Attacken skedde i det maliska distriktet Koundou. Foto: TT

– Just nu har vi 95 döda civila. Kropparna är brända. Vi fortsätter att leta efter fler, säger en talesperson i distriktet Koundou där det drabbade samhället Sobane-Kou ligger.

Enligt en malisk säkerhetskälla har samhället ifråga i princip utplånats.

Hundratals dödade

Strider mellan dogonjägare och boskapsskötare från folkgruppen fulani har dödat hundratals människor sedan januari. I mars dödades fler än 150 i en av de värsta attackerna i Mali på många år.

Konflikten har förvärrat en redan svår säkerhetssituation i det västafrikanska landets ökenområden, som även används som bas för jihadistgrupper kopplade till al-Qaida och IS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.