Värden Jimmy Kimmel ställer sig frågan om varför det hålls en gala mitt under en pandemi och pågående brandkatastrof i USA. – För att det är roligt, och det behöver vi just nu. Foto: The Television Academy and ABC Entertainment via AP

Nattens nyheter: 21 september

Uppdaterad
Publicerad

Årets Emmygalan – En ”pand-Emmy”

Komediserien ”Schitt's Creek” gör succé vid inledningen av årets Emmygala, där inget är som vanligt när tv-världen ska firas i coronasäker upplaga.

– Välkommen till pand-Emmys, säger värden Jimmy Kimmel.

En gripen för giftbrev till Trump

En person är gripen som tros ha skickat en försändelse med det dödliga giftet ricin till USA:s president Donald Trump. En anonym källa till Reuters säger att det handlar om en kvinnlig kanadensiska medborgare.

”Sånt är livet”-artisten Anita Lindblom död

Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten ”Sånt är livet”, har gått bort vid 82 års ålder efter en kortare tids sjukdom.

– Hon hade en praktfull altröst och var häftigast av dåtidens kvinnliga artister, säger musikrecensenten Camilla Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.