Foto: SVT/Leonora Toplica

Efter Överklagandenämndens beslut – Komvux startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Efter Skolväsendet Överklagandenämnds beslut måste kommunen nu utreda om det har en påverkan på den policy som infördes i våras, som hindrar döva att studera på Komvux med tolkstöd.

– Det här är ett enskilt fall som är överklagat och beslutet är återvisat till oss. Men, vi måste titta om det innebär någonting generellt för hela målgruppen. Det ska vi utreda nu, säger Elin Carbell Brunner, skolchef för Komvux i Örebro, till SVT Nyheter Örebro.

SVT:s reporter, Leonora Toplica, frågar:

Teckenspråksvärlden

Innebär det här att ni kommer se över er tolkpolicy också?

– Ja, vi kommer se över det beslutet som vi fattade. Vi ska se om det förändrar någonting i hur vi hanterar utbildningsfrågan för den här målgruppen framöver och det beslutet som vi fattade förra året om att tillhandahålla utbildning med tolk om det är fler än fem sökande till en utbildning, säger Elin Carbell Brunner.

SVT:s reporter, Leonora Toplica:

Jag tänker på de resterande tio personer som nekades under höstterminen. Vad händer med dem?

– De är välkomna att söka igen, såklart, när utbildningarna kommer igen. Något annat vet jag inte i dagsläget, säger Elin Carbell Brunner.

SVT:s reporter, Leonora Toplica:

Men, om de personerna överklagar sitt senaste beslut – vad händer då?

– Det är det jag behöver utreda och se vad beslutet får för konsekvenser, det vi har fått från Skolväsendets överklagandenämnd. Den utredningen startar vi upp nu , säger Elin Carbell Brunner. 

SVT:s reporter, Leonora Toplica:

När kommer det här beslutet att tas?

– Det vet jag inte än. Vi måste föra en dialog med vår huvudman, vuxennämnden, säger Elin Carbell Brunner. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet