FHM: Ökad risk för en tredje våg

Publicerad

Flera regioner har ett ökat antal covid-19-fall efter att ha legat på en jämn nivå de senaste veckorna. Risken för en tredje våg bedöms ha ökat, uppger Folkhälsomyndigheten (FHM).

– Det finns en stor oro för det. Vi är inte skyddade i befolkningen ännu, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på FHM.

-Vi har en omfattande global pandemi och även om antalet fall per vecka minskat de senaste fem veckorna är det ett väldigt, väldigt högt tal fortfarande, fortsätter Tegmark Wisell

Coronaviruset – Teckenspråk

FHM hoppas att man kommer kunna se en effekt av vaccinutrullningen. 364 120 personer har fått minst en vaccindos enligt de senaste siffrorna till vaccinationsregistret.

– Vi ser att antalet avlidna har gått ner. Det är förväntat att man bland de mest sårbara grupperna kan skönja en effekt av vaccinationerna, säger Karin Tegmark Wisell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet