Tysk polis har nu gått ut med bild och namn på den man som man misstänker ligger bakom lastbilsattacken i Berlin – det rör sig om en 24-årig tunisier vid namn Anis Amri. Foto: TT / AP Photo / Markus Schreiber AFP / BKA

Flera polisrazzior i Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Tysk polis genomförde på onsdagskvällen två räder i Berlin-stadsdelen Kreuzberg i jakt på 24-årige Anis Amri, som misstänks ligga bakom lastbilsattacken mot en julmarknad i måndags då 12 människor dödades.

Den 24-årige tunisiern ska ha sökt asyl i Tyskland i april i år, men fått avslag och fått ett utvisningsbeslut. Enligt italienska medier ska han ha rest till Italien i samband med revolutionen i Tunisien 2011. I Italien har Anis Amri suttit i fängelse, något som bekräftas av 24-åringens pappa i tunisiska Radio Mosaique, rapporterar flera medier. Enligt AFP var orsaken till att han fängslades att han ska ha startat en brand på en skola.

Belöning på 100.000 euro utlovat

Nu är han en av Europas mest eftersökta män. I efterlysningen varnar polisen att Amri kan vara beväpnad och mycket farlig. En belöning på 100.000 euro har utlovats för tips som kan leda till mannens gripande.

MISSTÄNKT TERRORDÅD I BERLIN – Teckenspråk

Samtidigt som polisen gått ut med en efterlysning av Anis Amri skriver man att det ännu inte är helt klarlagt att attacken var ett terrordåd eller att Anis Amri är den som är ansvarig för dådet.

Razziorna i Berlin gav inga resultat, men visar att polisen har trappat upp jakten på gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MISSTÄNKT TERRORDÅD I BERLIN – Teckenspråk

Mer i ämnet