Fyra män åtalas efter dödsskjutning i Husby

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män åtalas för inblandning i dödsskjutningen av en man i 30-årsåldern i Husby i nordvästra Stockholm i maj förra året. Mannen sköts ihjäl mitt på ljusa dagen framför ögonen på många vittnen, flera av dem barn.

På eftermiddagen den 31 maj förra året fick polisen in larm om skottlossning nära tunnelbanan i Husby i nordvästra Stockholm. En man i 30-årsåldern hittades allvarligt skadad och fördes till sjukhus där han senare avled.

Åklagare Alexandra Bittner väckte i dag åtal mot fyra män som misstänks för inblandning i mordet. Enligt åklagaren har de fyra ”tillsammans och i samförstånd samt med uppsåt dödat offret genom att skjuta honom”. Två av dem ska ha hållit offret under uppsikt och förmedlat informationen till de två andra åtalade som skjutit offret med flera skott, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Samtliga fyra åtalas i första hand för mord. I andra hand åtalas två av dem för medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet