Foto: TT

Hål borras i grottan för att rädda pojkar

Uppdaterad
Publicerad

Räddningsarbetare ska borra ett smalt schakt i grottsystemet Tham Luang där ett thailändskt fotbollspojklag tros vara instängt. Pojkarna och deras tränare saknas sedan i lördags då de skulle utforska grottan.

Fotbollsspelarna, som är mellan 11 och 16 år gamla, och deras 25-årige tränare skulle i lördags utforska grottsystemet Tham Luang, trots att det är känt att det finns risk för översvämningar under regntiden.

Omkring tusen personer, däribland personal från den amerikanska flottans Navy Seal-förband, brittiska experter på grottdykningar, polis, gränsvakter och annan militär har mobiliserats för räddningsoperationen som pågår dygnet runt i området, nära gränserna till Laos och Myanmar. En mil under ett berg i provinsen Chiang Rai i norra Thailand.

 I morgon kan vi borra i berget men vi borrar inte för djupt. Bara tillräckligt för att människor ska kunna komma igenom, säger inrikesminister Anupong Paochinda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saknade pojklaget i Thailand – teckenspråk

Mer i ämnet