Göran Hägglund (KD) Foto: Scanpix

KD:s Hägglund inledde politikerveckan

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas Göran Hägglund inledde igår Almedalensveckan på Gotland. I sitt partiledartal tog han upp flera områden, bland annat om EU.

Han pratade om Sveriges inflytande i EU och var dess beslutmakt ska gå. Sverige bör själv kunna styra över nationella angelägenheter, menade han och hänvisade till frågan om snuset. Inte heller vill han ha ytterligare beskattningsnivå och att EU inte ska syssla med gemensam finanspolitik.

Partiledaren tog upp förslaget om minskat antal barn i förskolorna som innebär höjning av maxtaxa på hundra kronor för det första barnet.

Almedalen 2013

Går emot kvoterad föräldraförsäkring

Senare i talet pratade Göran Hägglund om kvoterad föräldraförsäkring och gick emot den. Familjens frihet och självbestämmande är ett grundvärde för partiet, sa han och fortsatte:

– Jag kommer aldrig att överge uppfattningen om att föräldrar är bättre än politiker att avgöra hur barnen ska tas omhand.

Vill utreda Natomedlemskap

Hägglund förde även Nato har på tal och sa att han vill tillsätta en utredning om för- och nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2013

Mer i ämnet