Vårdpersonal iförda skyddsdräkter hämtar patienter ombord på ett kryssningsfartyg i Yokohama, söder om Tokyo, som testats positivt för coronavirus. Foto: Hiroko Harima/AP/TT

Kryssningsfartyg sätts i karantän utanför Japan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 10 personer ombord på ett kryssningsfartyg utanför Japans kust har smittats av det nya coronaviruset. Övriga 3700 ombord på skeppet sätts nu i karantän.

På bilder från hamnen i Yokohama, söder om Tokyo, där fartyget ”Diamond Princess” ligger för ankar, syns skyddsbeklädd vårdpersonal hämta de patienter som bekräftats smittade.

Enligt AP har sammanlagt 273 personer ombord på skeppet testats för virus, detta sedan en man som klivit av i Hongkong visat sig bära på smittan. Antalet smittade kan dock komma att stiga, eftersom bara ett 30-tal provsvar hittills analyserats.

Japanska tv-bolaget NHK uppger att de smittade är i åldrarna 50-80 år. Ingen av dem ska vara allvarligt sjuk. Enligt Japans hälsominister Nobukatsu Kato har de personer som testats positivt för viruset förts till sjukhus. Övriga passagerare får inte lämna fartyget på upp till 14 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet