Foto: Jessica Gow / TT

Regeringen: 39 miljarder kr i företagsstöd

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen och samarbetspartierna har beslutat om 39 miljarder i omställningsstöd till företag under pandemin. Det sade finansminister Magdalena Andersson på en pressträff på torsdagen.

Storleken på stödet beror på hur stort intäktsbortfall som företaget haft. Stödet kan variera mellan 22,5 och 75 procent av företagets fasta kostnader exklusive lönekostnader under mars och april, enligt regeringen. 180 000 företag kan komma att få ta del av stödet.

Andersson betonade att stödet inte riktar sig till särskilda branscher, utan till de företag som drabbats mest av minskad omsättning, oavsett bransch.

Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström sade att oavsett hur stora stöd som genomförs så kommer inte alla jobb och företag att kunna räddas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet