Foto: SVT

”Vi i familjen är självklart glada – men jag känner ändå en oro”

Uppdaterad
Publicerad

Mona Riis fick på torsdagen beskedet att hennes son ändå erbjuds en plats på Klöverängens förskola. Hon berättar för Nyhetstecken att de i familjen självklart är glada, men att hon ändå känner en oro eftersom flera av sonens kompisar har fått avslag.

Intervjun:

Hej!

Förskolan Klöverängen i Örebro

Tack alla som visat stöd. Jo, jag har fått mejl från Örebro kommun angående beslut om förskoleplats. Nu har rektor talat om att det finns förskoleplats för Julius och han får börja i januari 2021. Det kändes verkligen härligt och vi i familjen är självklart glada. Men jag känner ändå en oro. Det är roligt att sonen får plats, men flera av hans kompisar har fått avslag.  De har också överklagat. Varför fick de inte plats men min son fick? Hur ska det gå för dem?

Jag vill ändå markera att alla döva barn, oavsett funktionsvarationer och vilka hjälpmedel de har – alla ska få plats utan diskussion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolan Klöverängen i Örebro

Mer i ämnet