Matias Törnbom, Lasmi Belmar, Victor Karlsson och Sofie Andersson elverna på Dokumentärfilmskolan på Ölands folkhögskolan är glada att deras skolan utsetts till Sveriges bästa filmskolan Foto: Farhad Khalili/SVT

Deras skola har utsetts till Sveriges bästa filmskola: ”Ganska stolt”

Publicerad

Dokumentärfilmsutbildningen på Ölands folkhögskola har valts till Sveriges bästa filmskola. Anledning till utmärkelsen är att skolan har en långt tradition av att arbeta med bildning, engagemang och samhällsförändring.

Sveriges kortfilmfestival 2020 har utsett dokumentärfilmsutbildningen på Ölands folkhögskola till årets bästa filmskola. 

– Jag blev ganska stolt över mina lärare, för det är väl  deras förtjänst? Det är de som gör mycket av utbildningen. Jag blev glad för dem och för mig själv, för att jag får den här möjligheten att gå på den här skolan, säger Lasmi Belmar en av eleverna på utbildningen. 

Åke Holm, rektor på skolan, anser att deltagarnas film på festivalen spelat stor roll för utmärkelsen.   

– Vi blev jätteglada och stolta över att ha fått den här utmärkelsen. Det är ett erkännande för det vi gör, som hela skolan och framförallt vår filmskola, både dokumentärfilmskolan och distanskurser, säger Åke Holm rektor på Ölands folkhögskola. 

Ölands dokumentärfilmsutbildning har två ettåriga kurser. En grundutbildning på Campus. Den andra är ett projektår på distans. 

Hör eleverna på Ölands folkhögskola berätta mer i klippet ovan 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet