Radiohusets huvudentré i Stockholm Foto: TT

P1-sändningarna avbröts av brandlarm

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Radios sändning av P1-morgon avbröts på tisdagmorgonen sedan ett brandlarm gått i närheten av sändningsstudion.

Vid 6.40 tystnade pratradion och ersattes av musik. Bland annat fick lyssnarna höra Björn J:son Lindhs “Brusa högre lilla å”.

– Vi har haft ett brandlarm här i Radiohuset och har tvingats att lämna vår vanliga studio och befinner oss nu i källaren, i kulvertarna, så det blir lite improviserat, sade P1-morgons programledare Håkan Widman när sändingarna kom i gång igen efter en stund.

Enligt räddningstjänsten var det en detektor i ett serverrum som gav utslag och utläste larmet. P1fick sändas  från en nödstudio i en av Radiohusets kulvertar med annan teknik.

Följdproblem under morgonen

Ekosändningen klockan 07 blev också rejält mycket kortare än normalt då många planerade inslag kunde inte spelas upp på grund av tekniska omstartsproblem.

Enligt SR påverkades även P4-sändningarna över hela landet av stoppet när de rikstäckande inslagen från Radiosporten och Ekot ersattes av klassisk musik.

En del följdproblem uppstod i resten av morgonens sändningar  och vid upprepade tillfällen spelades musik i stället för ordinarie program.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.