Planet gled av banan och hamnade i havet. Se bilderna från kraschen här.

TV: Flyg missade landningsbanan

Uppdaterad
Publicerad

I samband med landning på semesterön Bali, har ett flygplan hamnat i havet.

Planet var på väg att ta mark på Bali, men missade landningsbanan. I stället landade det med ett brak i havet – och alla ombord uppgavs ha överlevt.

Larmet lät förfärande: ett flygplan hade störtat under landning på den indonesiska semesterön.

Uppgifterna om hur många som fanns ombord gick starkt isär, däremot kom snabbt lugnande besked om hur det hade gått. Bilder visade planet liggande i vattnet, inte intakt men med förhållandevis små skador och med de främre uppblåsbara nödrutschbanorna utfällda. Både myndigheter och flygbolag uppgav att alla ombord klarat sig.

Vattnet var grunt och passagerare med flytvästar kunde själva ta sig i land, men enligt australiska nyhetsmedier fördes minst ett tiotal personer till sjukhus. Det fanns rapporter om huvudskador och frakturer.

Orsaken oklar

En talesman för lågprisbolaget Lion Air uppgav att det funnits 101 passagerare och en besättning på sju personer ombord. Passagerarnas nationalitet var inte klarlagd.

Lion Air är Indonesiens största privatägda flygbolag och planet hade kommit från Bandung på ön Java. Något besked om vad som orsakat den misslyckade landningen fanns inte. Planet var nybyggt, av typen Boeing 737-800 och vädret var vackert.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.