Foto: TT

Press på Putin

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske presidenten Vladimir Putin fick tydliga pekpinnar, när han på torsdagskvällen mötte västledare ansikte mot ansikte, för första gången sedan krisen i Ukraina bröt ut.

– Ryssland måste till fullo erkänna och samarbeta med den nya presidenten, sade Storbritanniens premiärminister David Cameron efter mötet i Paris.

– Vi behöver en nedtrappning, vi behöver stoppa vapen och folk från att gå över gränsen. Vi behöver se saker på de här områdena, förklarade Cameron efteråt, enligt BBC.

70 år efter Dagen D

Den franske presidenten François Hollande uppmanade Putin att snarast ordna ett möte med Petro Porosjenko, uppgav hans medarbetare.

Möte med Obama

Före fredagens högtidlighållande av D-dagen i Normandie ska Putin även möta Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Något formellt möte med USA:s president Barack Obama är inte inbokat, men någon form av pratstund kan ändå komma att ske, signalerar Obama.

– Jag har ingen tvekan om att jag kommer att träffa Putin. Om vi får tillfälle att prata kommer jag att ge honom samma besked som jag har gjort genom hela den här krisen. Om de ryska provokationerna fortsätter, så är det tydligt efter diskussionerna här att G7-länderna är redo att införa ytterligare kostnader.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

70 år efter Dagen D

Mer i ämnet